Φορέας διοργάνωσης - ΕΕΦΙΕ

Ποιοι είμαστε τι κάνουμε
Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Σκοπός της ΕΕΦΙΕ είναι η ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η ενασχόλησή τους με θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού, ενώ στόχος είναι η παραγωγή έργου επιστημονικής και κοινωνικής φύσεως με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών και με έμφαση στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Στην πολυετή πορεία της έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, αλλά και με τη στήριξη των χορηγών της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το ΕΣΦΙΕ (Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) , η Ιατρική Απόβαση (Ενίσχυση Κέντρων Υγείας – ΚΥ απομακρυσμένων νησιών και περιοχών), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (Πάτρα) και το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη). Αυτές οι δράσεις την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ακόμα, ανά Παράρτημα διοργανώνονται πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια (συρραφή τραύματος, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κλπ.), δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo κλπ.).

Όραμα της ΕΕΦΙΕ είναι να αποτελεί μία πολυσυλλεκτική, συμμετοχική οργάνωση που έχει στο επίκεντρο τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τη δημιουργικότητα των μελών και των συνεργατών της. Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΦΙΕ αλλά και τις δράσεις στα επιμέρους Παραρτήματα επισκεφθείτε την επίσημη Ιστοσελίδα μας.

Top