25η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης

Η 25η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης είναι γεγονός! Ήρθε η ώρα και να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας, στον μοναδικό φοιτητικό διαγωνισμό Ιατρικής Γνώσης στην Ελλάδα.

Η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης αποτελεί ένα διαγωνισμό γνώσεων και κριτικής σκέψης, που καλύπτει όλο το φάσμα της ιατρικής επιστήμης σε φοιτητικό επίπεδο, ενώ σκοπός της είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τους φοιτητές με τις καλύτερες αποδόσεις. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για φοιτητές από όλες τις χώρες, που σπουδάζουν στον τομέα των Βιοϊατρικών επιστημών. Η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης αποτελεί έναν αναπόσπαστο θεσμό του Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΣΦΙΕ) τα τελευταία 24 χρόνια και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό συνέδριο!

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε θέματα προσεκτικά επιλεγμένα από την ειδική Επιστημονική Επιτροπή της Ολυμπιάδας Ιατρικής Γνώσης, η οποία απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ερωτήσεις αποσκοπούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, ταξινομημένες παράλληλα κατά κλιμακούμενη δυσκολία, ώστε να αναδείξουν τις βασικές, αλλά και προχωρημένες γνώσεις & την κριτική σκέψη των διαγωνιζόμενων.

Φέτος, στα πλαίσια του διαδικτυακού χαρακτήρα του 27ου ΕΣΦΙΕ και του 15ου Διεθνούς Forum, η 25η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω online πλατφόρμας εξετάσεων, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, 18:30.

Η Ολυμπιάδα χωρίζεται σε 2 μέρη, που αποτελούν ξεχωριστούς διαγωνισμούς:

1. Προκλινικό Μέρος: Η Ολυμπιάδα Προκλινικών Γνώσεων περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θεωρητικού χαρακτήρα, που βασίζονται στις βασικές βιοϊατρικές επιστήμες (πχ Βιολογία, Βιοχημεία, Ανατομία, Ιστολογία κλπ).

2. Κλινικό Μέρος: H Ολυμπιάδα Κλινικών Γνώσεων περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, βασισμένες σε κλινικά περιστατικά γύρω από κάθε παθολογική και χειρουργική ειδικότητα.

Οι δύο αυτοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, επομένως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε έναν από τους δύο.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές από όλες τις σχολές βιοϊατρικών επιστημών, από οποιαδήποτε χώρα που έχουν εγγραφεί στο συνέδριο.
  • Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας, καθώς και κάθε άτομο από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου το οποίο θα εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωσή της, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα κατακτήσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε κάθε διαγωνισμό, θα λάβουν ξεχωριστά βραβεία. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς και η βράβευση θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του Συνεδρίου.

Από όλους εμάς στην Οργανωτική Επιτροπή, Καλή επιτυχία!

Top